Még nem regisztráltam

TechTud

Fallout, Arkham, StarCraft – játékok, amikhez már jöhetne folytatás

Birkás Péter
Birkás Péter

Az idei év nem szűkölködött a különböző videójátékos folytatásokban, hiszen többek között 2023-ban jelent meg a Marvel’s Spider-Man 2, a Baldur’s Gate 3, az Alan Wake 2, az Assassin’s Creed Mirage, a Diablo IV és a lista tényleg nagyon sokáig folytatható lenne. Ennek ellenére akadnak olyan szériák, amik ordítanak egy újabb epizódért, de egyelőre nem nagyon lehet hallani a folytatásról. Listánkban azokat a játéksorozatokat szedtük össze, amiknél nagyon várjuk, hogy végre készüljön belőlük új rész.

Te melyikből szeretnél folytatást?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

StarCraft

Leírni is hihetetlen, de a StarCraft II: Wings of Liberty 2010-ben jelent meg, és a játék második kiegészítője, a StarCraft II: Legacy of the Void is 2015-ös. Ugyan a játék még később is kapott extra tartalmakat, de azért most már tényleg itt lenne az ideje, hogy készüljön valamilyen folytatás a legendás stratégia játékhoz. A magunk részéről ahhoz sem ragaszkodunk, hogy RTS legyen, elég ha megmarad a különleges univerzum és visszatérnek a jól ismert frakciók.

Half-Life

Ha fogadnunk kellene rá, valószínűleg arra tennénk nagyobb összeget, hogy Gordon Freeman kalandja soha nem fog folytatódni, de a remény hal meg utoljára. Az emberben az tartja a lelket, hogy a fejlesztő Valve még nem engedte el teljesen a Half-Life univerzumot, hiszen nem is olyan réged dobták piacra a kifejezetten virtuális valóság eszközökre fejlesztett Half-Life: Alyx című programot, ami lényegében a Half-Life 2 előzményének is tekinthető.

Fallout

Bár a pletykák arról szólnak, hogy a Bethesda boszorkánykonyhájában már kotyvasztják a Fallout-széria legújabb részét, de hivatalos információ ezzel kapcsolatban még nem látott napvilágot. Utoljára 2015-bem kaphatunk értékelhető epizódot a Fallout 4 képében, a 2018-os Fallout 76 a megjelenése óta kapott frissítésekkel sem tudta belopni magát a szívünkbe. És ennek is már öt éve, úgyhogy éppen itt lenne az ideje, hogy megérkezzen a várva várt folytatás.

Crackdown

Az első Crackdown az Xbox 360 konzol egyik legjobb nyitócíme volt, amiben szuperrendőrként kellett rendet tennünk egy bűnözők által uralt városban. Remek harc, nyitott világ, vezethető járművek, nagyszerű fejlődési rendszer jellemezte a programot. Aztán jött egy borzasztó második rész zombikkal, majd egy szintén nagyon gyenge harmadik, ami olcsó másolata volt csupán az elsőnek. Azóta eltelt négy év, szóval most már jöhetne a feltámadás!

Red Dead Redemption

Idén ősszel lett öt éves a Red Dead Redemption 2, ami sokak szerint továbbra is minden idők egyik legjobb videójátéka. Mi magunk sem vitatkozunk ezzel, sőt, ez csupán egy újabb érv, hogy folytatódjon a vadnyugat végnapjaiba kalauzoló széria. Habár tudjuk, hogy most mindenki a GTA VI bejelentését várja, de mi azért bízunk benne, hogy a Rockstar nem feledkezik meg erről a gyermekéről sem, és még 2030 előtt újra szólhat a hatlövetű.

Batman: Arkham

Immár nyolc éve, hogy a boltokba kerül a negyedik Batman: Arkham-játék, az Arkham Knights. A Rocksteady alkotása egyszerre volt lehengerlő és némileg csalódás, és talán pont azért kellene folytatás ennek a szériának, hogy a fejlesztők bebizonyíthassák, tudnak még olyan szinte tökéletes videójátékot készíteni, mint az Arkham City. Már csak azért is, mert a Rocksteady 2024-ben érkező új fejlesztése, a Suicide Squad: Kill the Justice League egyelőre nem tűnik túl jónak.

Persona

A japán szerepjáték-széria legutóbb 2017-ben kapott teljes értékű folytatást, ez volt a Persona 5, amiből 2020-ban érkezett egy kiegészített változat Persona 5 Royale címmel. Azóta ugyan kaptunk pár spin-off-játékot, illetve felújított verziókat a széria korábbi részeiből, de így hat év után azért már illenék, hogy az Atlus bejelentsen egy vadiúj epizódot. Remélhetőleg erre már nem kell olyan sokat várni.