Még nem regisztráltam

TechTud

Splinter Cell, Dead Space, Half-Life – videójátékok, amikből remek sorozatot lehetne készíteni

Birkás Péter
Birkás Péter

Április 11-én debütált az Amazon Prime Video streaming szolgáltatás kínáltában a Fallout című sorozat, ami a legendás videójáték-sorozatot (itt szavazhatsz, melyik a legjobb rész) adaptálja mozgóképes formába. A széria – ellentétben a SkyShowTime-on elérhető Halo-val – kifejezetten jól sikerült, többek között azért, mert nem valamelyik rész történetét dolgozza fel, hanem egy teljesen új sztorit mesél el a videójátékok posztapokaliptikus univerzumában. Ezen fellelkesedve most összeszedtünk olyan játékokat, amikből hasonlóan színvonalas sorozatokat lehetne készíteni.

Szerinted melyikből készülhetne jó sorozat?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Dead Space

Az eredetileg 2008-ban kiadott Dead Space túlélőjáték nemcsak azért lett igazi klasszikus, mert tényleg félelmetesre sikerült: szerepe volt ebben a nagyszerű történetének is. A cselekmény simán átültethető lenne sorozat formába is, és az alapokon sem kellene változtatni: Isaac Clarke mérnök egyedül maradna a USG Ishimura bányászhajón, ahol nemcsak életben kellene maradnia, de arra is rá kellene jönnie, hogy mi okozta a kísértetiessé váló űrhajó tragédiáját.

Half-Life

A szótlan Gordon Freeman történetét a Half-Life játéokat megálmodó Valve ugyan sosem fejezte be, de egy sorozat formájában végre megtudhatnánk, hogy mi lett a feszítővasat ragadó tudós sorsa. Bár azt nehéz lenne elképzelni, hogy a főhős mozgóképen sosem szólal meg, de a félrement kísérlettel idegen lényeket a világunkra szabadító felütés biztos, hogy még azokat is a képernyő elé ültetné, akik sosem hallottak erről az ikonikus belső nézetes játékról.

Alan Wake

Az Alan Wake már játékként is egy epizódokra bontott, kifejezetten filmszerű alkotás volt, így véleményünk szerint simán átültethető lenne sorozatos formába. Adott egy népszerű író, aki egy évtizedre elveszik egy másik univerzumban. Furcsa gyilkosságok, szürreális események, a valóság és a fikció között folyamatosan elmosódó határok: ebből az alapanyagból simán össze lehetne hozni egy olyan adaptációt, ami lepipálná még az első True Detective-et is.

Diablo

Bár a Diablo kapcsán sokaknak csak a végtelen számban érkező ellenfelek ugranak be, aki figyelt a négy résznél járó széria történetére, tudja, hogy a kaszabolás mögött egy elképesztően jól kidolgozott történet húzódik meg, ami sokkal árnyaltabb a jó és a rossz szimpla küzdelménél. Éppen ezért ebből a játékból is lehetne remek sorozat misztikummal, természetfeletti lényekkel, szörnyekkel, árulással és olyan fordulatokkal, amiket senki nem lát előre.

Portal

Bár a Portal a kifejezetten ötletes játékmenete és fejtörői miatt vált népszerűvé, azért a fejlesztők kanyarítottak mellé egy kellően sötét történetet is, amit nagyszerűen lehetne adaptálni mozgóképre is, szépen kibontva, hogyan is kerül a főhős arra a furcsa helyre, ahonnan a Portal fegyver segítségével kell kiszabadulnia. Értő kezekben egy olyan nyomasztó alkotás is születhetne belőle, mint amilyen az első Kocka volt, csak éppen sorozat formában.

Dragon Age

Az eddig három részt megélt Dragon Age-franchise-ban minden megvan, amire egy sikeres fantasy-sorozatnak szüksége lehet. Részletesen kidolgozott világ több száz évnyi történelemmel, politikai, faji és vallási ellentétekkel, ami egy látványos és jól megkomponált tálalásban még a legelfogultabbb Trónok harca-rajongók figyelmét is felkelthetné, sőt még a Dungeons & Dragons híveit is elcsábíthatná egy véres, mágival teli kalandra.

Horizon-széria

A Horizon: Zero Dawn és a Horizon: Forbidden West univerzuma ordít azért, hogy sorozat készüljön belőle. A messzi jövőben járunk, ahol az emberiségnek a nulláról kell újra kezdenie, miközben hatalmas robotokkal osztozik a bolygón. A franchise-ból a jelek szerint amúgy készül egy széria a Netflixre, méghozzá Horizon 2074 címmel, és a jelek szerint egy előzményt kapunk, ami konkrétan azt fogja elmesélni, hogy az emberiség hogyan okozza a saját vesztét.

Splinter Cell

Bár a közelmúltban nem kaptunk új Splinter Cell-játékot, a széria mind a mai napig sokak kedvence, és Sam Fisher, az NSA különleges ügynökének kalandjaiból elég jó kis sorozatot lehetne készíteni – jobbat, mint amilyen a három évadot megélt új Jack Ryan-széria volt. A – szó szerint – sötétben tevékenykedő, csendben dolgozó ügynök számos feszült jelenetet biztosítana, mellé pedig jöhetnének a modern politikai játszmák és a kontinenseken átívelő cselekmény.

Assassin's Creed

Az Assassin’s Creed-ből már készült egy csapnivaló film Michael Fassbender főszereplésével, de a korszakokon átívelő, az orgyilkosok testvérisége és a templomosok között dúló láthatatlan háborút megéneklő szériának sokkal jobban állna egy sorozat. Évadonként játszódhatna más helyeken és korokban, de egy eltérő időkben, viszont párhuzamosan játszódó sztorit is el tudnánk képzelni. A Netflix amúgy dolgozik egy adaptáción, kiváncsiak vagyunk, milyen lesz.

Warcraft

A rendkívül népszerű Warcraft a 2010-es években nem tudta elkerülni a sorsát, és készült belőle egy látványos, de a rajongók szerint meglehetősen béna adaptáció. A játék mögött azonban olyan mély és sokrétű történet húzódik meg, ami egyrészt tényleg feldolgozásért kiált, másrészt sorozat formátumban sokkal jobban el lehetne mesélni, természetesen több évadon keresztül. Nagyon reméljük, hogy egyszer valaki tényleg rááldozza erre a kellő időt és pénzt.