Jóasszony, pékné, böllér – mit jelentenek a valamilyen módra készült ételek az étlapon?
Egyes éttermekben bajba kerülhet az ember, mikor felcsapva az étlapot a fogások nevében az étel elkészítésére vonatkozó fantázianevet lát – rendszerint magyarázat nélkül arra vonatkozólag, mire is számíthat a tányéron. És mégis kinek van kedve kikérdezni a felszolgálót a menü összes eleméről? Listába szedtük a leggyakoribb készítési módokra használt kifejezéseket és azok jelentését, hogy legközelebb ne kelljen zavarba jönnöd, ha hirtelen nem tudod, mi az, ha valamit Molnárné módra készítenek el.
Melyik elnevezés jelentésén lepődtél meg a legjobban?
A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.