Még nem regisztráltam

TechTud

Keanu Reeves, Kevin Spacey, Nicolas Cage – színészek, akiknek nem derogált videójátékban szerepelni

Birkás Péter
Birkás Péter

Napjainkra a videójátékok annyira a mainstream szórakoztatóipar részét képezik, hogy már egyáltalán nem számít meglepőnek, ha egy hollywoodi sztár nem csupán a hangját, hanem az arcát is kölcsönzi egy-egy ilyen alkotásnak. Legújabb listánkban összeszedtünk néhány (tehát közel sem az összes) olyan játékot, amiben igazi nagyágyúk szerepeltek, köztük olyan színész is, akit két Oscar-díjjal jutalmaztak a karrierje során.

Szerinted melyik videójátékos szerep volt a legemlékezetesebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Keanu Reeves

A leglazább és legközvetlenebb hollywoodi színésznek tartott Keanu Reeves a 2020-as Cyberpunk 2077-ben alakította Johnny Silverhand karakterét. Nem ő a főhős, az irányítására nincs lehetőségünk, mégis fontos szerep jut neki a ránk váró történetben. A sztori szerint a megavállalatokkal és az állammal szemben szálló terrorista rocker ugyan már halott, de amolyan mentorként folyamatosan kommunikál a főszereplővel a fejében lévő chipen keresztül.

Norman Reedus

A Walking Dead-sorozat sztárja a 2019-es Death Stranding-ben alakítja a főszereplőt, tehát a játékos a Norman Reedus által életre keltett karaktert irányíthatja. A meglehetősen furcsa, disztópikus program a legendás Kodzsima Hideo alkotása, és hiába beszélünk egy szürreális, akcióelemekkel tarkított futárszimulátorról, a rendező renoméja elég volt ahhoz, hogy igazi sztárokkal tömje tele a játékát. Reedus mellett például Léa Seydoux-nak is komoly szerep jut a programban.

Elliot Page

Az akkor még Ellen Page néven ismert Elliot Page a 2013-ban piacra dobott Beyond: Two Souls című drámai akció-kalandjátékban vállalt főszerepet, ami inkább nevezhető interaktív filmnek, mintsem igazi videójátéknak, de ez mit sem von le a program értékeiből, ahol a sztori menetét azért erősen meghatározta, hogy a felhasználó milyen döntéseket hoz. A francia Quantic Dream alkotásában ráadásul nem Elliot Page volt az egyetlen hollywoodi sztár.

Kevin Spacey

Az akkor már kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey 2014-ben szerepelt a Call of Duty: Advanced Warfare című lövöldözős videójátékban, aminek konkrétan a főgonoszát, Jonathan Ironst alakítja, akinek nem csupán a hangját, de a fizimiskáját is kölcsönözte. A színész ekkor ugyan már túl volt a karrierje csúcsán (ez már a House of Cards-időszak), de még jóval azelőtt elvállalta a szerepet, hogy a szexuális zaklatási ügyei nyomán eltűnt volna a süllyesztőben.

Kit Harington

A Trónok harca-sorozattal világsztárrá váló Kit Harington a 2016-os Call of Duty: Infinite Warfare című játékban bukkant fel, és ahogy Kevin Spacey két évvel korábban, úgy a brit színész is a játék főgonoszát alakítja. A CoD-széria ezen részében már a távoli jövőben járunk, a küzdelem már nem csupán a Földön, de a naprendszerünk más pontjain is zajlik, és a fináléban a Harington alakította Salen Kotch admirálissal is bajuszt kell akasztanunk.

Rami Malek

Rami Malek ugyan már ismert volt a 2015-ös Until Dawn horrorjáték megjelenésekor (Pacific, Mr. Robot), de ekkor még bőven a 2019-ben kapott legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díja előtt jártunk (amit a Bohém rapszódiáért kapott), így annyira nem meglepő, hogy feltörekvő tehetségként arcát és hangját kölcsönözte egy olyan videójátéknak, amiben csakis a felhasználó döntésein múlt, hogy a nyolc karakter közül ki éri meg a hajnalt.

Willem Dafoe

Bár Willem Dafoe szerepelt jó néhány igazi hollywoodi blockbusterben (gondoljunk csak a Pókember-filmekre vagy a Féktelenül 2-re), de a filmográfiájában azért sokkal több a szerzői jellegű film, így talán nem túlzás azt állítani, hogy a listánknak ő a legmeglepőbb szereplője. A többször Oscar-díjra jelölt színész szintén a 2013-as Beyond: Two Souls című videójátékban tűnt fel, mint a Paranormális Jelenségek Ügyosztályának kutatója.

Mads Mikkelsen

A dán Mads Mikkelsen imádja a népszerű franchise-okat (James Bond, Legendás Állatok, Indiana Jones, Star Wars, Marvel-filmek), így nincs abban semmi meglepő, hogy Léa Seydoux és Norman Reedus mellett ő is elvállalt egy szerepet Kodzsima Hideo szürreális sci-fi alkotásában, a 2019-es Death Strandingben. A színész jó szokásához híven egy meglehetősen összetett rosszfiút alakít, azonban valójában csak mellékszerepet kapott, nem ő a videójáték legnagyobb ellenfele.

Kristen Bell

Sokan talán már el is felejtették, de Kristen Bell három Assassin’s Creed-játékban is felbukkant (konkrétan az első háromban). Bár csak a jelenben játszódó szálban volt kisebb szerepe, de a maga idejében így is nagy szó volt, hogy egy színésznő a hangját és az arcát adja egy videójátékhoz. Habár Bell csak nehezen felismerhető digitális formában, de az alkotók ettől még a színésznő arcát bedigitalizálva alkották meg Lucy Stillman karakterét.

Nicolas Cage

Ha valakivel kapcsolatban nem meglepő, hogy az arcát és hangját adja egy videójátékhoz, az Nicolas Cage. Az Oscar-díjas színész már annyi őrült projekthez csatlakozott, hogy Death by Daylight horrorjáték igazából ki sem tűnik a meglehetősen széles repertoárjából. A színész ugyanakkor nem része az alapjátéknak, a róla mintázott karakter egy DLC megvásárlásával érhető el, és onnantól adott a lehetőség, hogy az ő közreműködésével éljük túl a ránk váró borzalmakat.